návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Turecká polévka z červené čočky

4 porce
do 1 hodiny
Turecká polévka z červené čočky
Turecká polévka z červené čočky Autor: Vlado Kníž
Vyzkoušejte lehkou polévku z červené čočky s rajčaty, chilli a ředkvičkami. Neobvyklá kombinace chutí vás určitě okouzlí.

Postup

  1. Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte na olivovém oleji. Přidejte pokrájené stroužky česneku, chilli papričku a pak zaprašte trochou mouky. Vmíchejte rajský protlak, červenou čočku a dužinu z rajčat. Promíchejte, zalijte vodou, osolte a opepřete. Nechte povařit asi 15 minut, dokud čočka nebude měkká. Potom mírně promixujte, vlijte trochu mléka a nechte ještě chvíli povařit.
  2. Do misky nasypte trochu nakrájeného rajčete, pokapejte olivovým olejem a osolte. Zalijte polévkou, vložte zbytek rajčat, nakrájenou ředkvičku, petrželku, zakápněte olejem a podávejte.

Turecká polévka z červené čočky Foto: Turecká polévka z červené čočky, foto: Vlado Kníž

Nemusíte se spoléhat pouze na text, nyní můžete vařit spolu se šéfem:

TURECKÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY
Turecká polévka z červené čočky
Související témata: Polévky , Turecká kuchyně