Head
- kuřecí maso 1 kg
- parmezán 100 g
- koření dle chuti 1 dávka
- brambory 1 kg
- slanina 150 g
- rajče 1 sklenice
- cibule 1 svazek
- houby 1 hrst
2
Postup přípravy
1
Nastrouhaný parmazán smícháme s grilovacím kořením, obalíme v tom na kousky nakrájená kuřecí prsa a maso obalíme ve slanině
Potom střídavě napichujeme na jehlu a střídáme kousek masa a sušená rajčata
Takto připravené špízy zprudka opečeme na pánvičce, naklademe na pekáč a dopečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20 minut
2
Mezitím si do vařící vody namočíme sušené houby, které nasekáme a jemně osmažíme na másle, podlijeme šťávou z hub, zalijeme 200 ml 33% smetany, přisolíme a necháme dusit
Koprovou omáčku si připravíme též z 200ml 33% smetany, kterou necháme prohřát v hrnci, kam nasekáme čerstvý pepř, osolíme a necháme jemně bublat, po chvíli odstavíme
3
Brambory uvaříme ve slupce a rozmačkáme je, nebo protlačíme
Na pánvičce si rozehřejeme 200ml 33% smetany, přidáme nasekanou čerstvou cibulku a přidáme brambory, osolíme a promícháme