Suroviny
- krůtí maso 1 kg
- mouka 1 dávka
- špek 100 g
- cibule 1 kus
- celer 5 kusů
- scherry 200 ml
- bujón 300 ml
- bobkový list 1 kus
- tymián 1 špetka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1
Maso osolíme a opepříme a obalíme v mouce
Na oleji a másle (cca půl napůl) osmažíme dohněda a pak je vyndáme z kastrolu
2
Do kastrolu vložíme kostičky špeku, rozpustíme, přidáme menší cibule na čtvrtky (ideální je šalotka) a pokrájené stonky řapíkatého celeru
Lehce orestujeme, vrátíme maso a zalijeme je dvěma deci sherry, nebo portským vínem a třemi deci bujonu
Přidáme koření - bobkový list, oregano, tymián, lehce přisolíme a opepříme
A velmi pomalu dusíme na nejmenším ohni téměř dvě hodiny, až se šťáva téměř vydusí
3
Jako příloha je ideální trojkombinace bramborové kaše, rýže a pohanky