Těsto
- máslo (změklé) 190 g
- cukr krystal 150 g
- vejce (větší) 3 ks
- podmáslí 500 ml
- hladká mouka 400 g
- kypřicí prášek do pečiva 3 lžičky
- strouhaný kokos 150 g
- jahody 500 g
- kukuřičný škrob 2 lžíce
Drobenka
- cukr krupice 100 g
- polohrubá mouka 100 g
- máslo 100 g
Postup přípravy
- Máslo a cukr vyšlehejte do pěny. Postupně zašlehávejte vejce a podmáslí. Vmíchejte mouku, kypřicí prášek a kokos a znovu prošlehejte na hladké těsto.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Formu nebo pekáč o rozměrech 30 x 30 cm vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto.
- Jahody odstopkujte a pokrájejte nahrubo. Posypte je škrobem, zlehka je v něm obalte a rozložte je na těsto do formy.
- Všechny suroviny na drobenku promíchejte v míse a vypracujte prsty lehké hrudky. Posypte jimi jahody.
- Pečte v předehřáté troubě 45 minut. Pokud by povrch tmavl příliš rychle, zakryjte ho alobalem. Upečený koláč vytáhněte z trouby, případně odklopte alobal, a nechte zchladnout.
Vyzkoušejte také rychlou hrníčkovou bublaninu s třešněmi podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nejrychlejší hrníčková bublanina s třešněmi