Dience
- olej 100 ml
Head
- jablko 3 kusy
Dience
- cukr 200 g
Head
- cukr 1 sáček
Dience
- mouka 220 g
Head
- žloutek 1 kus
- hrozinky 1 hrst
Postup přípravy
Rozválíme si těsto na souměrný obdélník
Lehce posypeme strouhankou
Na střed nastrouháme jablka
Posypeme skořicovým a vanilkovým cukrem
Přehneme jednu třetinu těsta a tu celou zavineme do „šneka“
Pečeme v troubě, dokud nám štrúdl nezezlátne
dience:- 100 ml oleje,- 100 ml vlažné vody,- 200 g moučkového cukru,- 4 velká vejce,- 220 g hladké mouky,- 1 prášek do pečiva,- 1 sáček vanilkového cukru,- 3 zakysané smetany,- 1 pudink,- 1 lžíce kakaa
postup:Uděláme pudink dle návodu
Rozšleháme bílky
Do žloutků dáme cukr a ušleháme
Přidáme mouku, olej, vodu, prášek do pečiva a vanilkový cukr
Do těsta vmícháme bílky a po lžičkách pudink
Dáme na plech a upečeme
Koláč necháme vychladnout, potřeme ho zakysanou smetanou a posypeme kakaem
Teplota: 180 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 30–60 minutDoba vaření: 20 minutRecipe category: moučník / pečení