Suroviny
Postup přípravy
- Na rozpálené sádlo nasypte kmín. Hned přidejte nakrájenou cibuli (nebo šalotku), na plátky nakrájený česnek, tymián a rozmarýn a asi polovinu kořenové zeleniny. Lehce osolte.
- Maso nakrájejte na čtvrtiny. Trochu osolte, opřete a vložte do připraveného základu. Orestujte, posypte paprikou, promíchejte a zalijte vepřovým vývarem. Přiveďte k varu, stáhněte oheň a zakryté duste, až maso změkne a zelenina se téměř rozvaří. Zabere to asi hodinu.
- Ve vedlejším hrnci nechte ve vroucí osolené vodě vařit oloupané brambory, v pařáku nad nimi uvařte pokrájenou kořenovou zeleninu spolu s bylinkami (tymián, rozmarýn).
- V hlubší pánvi rozpalte trochu slunečnicového oleje. Vsypte na něj zeleninu vařenou v páře a podélně pokrájenou jarní cibulku. Lehce osolte, trochu oslaďte a zprudka orestujte.
- Maso vyjměte a základ zahustěte jíškou. Pak maso vraťte do omáčky, přiveďte k varu a odstavte. Vařené brambory slijte, přidejte kmín, lžičku sádla, lehce prošťouchejte a řádně promíchejte. Podle chuti osolte a podávejte.