Vývar
- hovězí maso ((přední s kostí)) 500 g
- mrkev 2 ks
- petržel
- celer 0,5 ks
- cibule
- sůl
- pepř celý 3 kuličky
- nové koření 3 kuličky
Nudle
- vejce
- hladká mouka 60 g
- polohrubá mouka 60 g
- mléko (nebo voda) 2 lžíce
- sůl
Knedlíčky
Postup přípravy
- Ingredience na polévku vaříme asi ve třech litrech vody na mírném plameni přibližně devadesát minut. Polévku přecedíme, vložíme do ní zavářky a nastrouhanou čerstvou zeleninu. Necháme přejít varem.
- Uděláme si těsto na nudle. Rozválíme je a usušíme, nakrájíme na jemné nudličky a zavaříme ve vroucí osolené vodě. Na knedlíčky zesklovatíme cibulku na másle a necháme vychladnout. Smícháme s masem, žloutkem a dle potřeby i se strouhankou.
- Přidáme pepř, sůl a necháme odstát. Poté vytvarujeme knedlíčky a zavaříme. Polévku podáváme s uvařenými nudlemi a knedlíčky
Autor receptu: Daniela Hosová