Dresink
- hořčice 1 lžička
- olivový olej 3 lžíce
- vinný ocet 1 lžička
- sůl 1 špetka
Head
- máslo 50 ml
- slunečnicová semínka 40 g
- smetana 30 ml
- máslo 40 g
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1.Tempeh podélně rozkrojený a lehce potažený ghí opečeme pět minut na grilu či horké pánvi.
2. Batáty oloupeme a spolu s celerem uvaříme jako klasické brambory. Poté je dohromady s máslem a smetanou rozšťoucháme na pyré a dochutíme solí.
3. Dýni pokrájenou na malé kostičky vypražíme na horkém ghí, můžeme přidat i cibulku. Osolíme a podáváme s ostatními složkami hlavního chodu a se salátem.
4. Na salát si kousky oloupaného a vypeckovaného avokáda lehce promícháme s rukolou. Ingredience na zálivku smísíme a hotovým dresinkem a tím pokapeme salát svrchu. Rajčátka přidáme až nakonec, zůstanou tak déle čerstvá.