Předkrm
- croissant 6 ks
- lučina 120 g
- kopr 1.5 polévková lžíce
- citronová šťáva 1.5 čajová lžička
- losos 200-300 g
- černý pepř
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 °C, croissant dáme na plech a 3 minuty rozpékáme. Utřeme dohladka Lučinu, kopr a citronovou šťávu. Rozřízneme croissant pilkovým nožem, spodní část potřeme sýrem a rovnoměrně rozložíme plátky lososa, které posypeme hrubě mletým pepřem. Přiklopíme a zdobíme snítkou kopru.
Ovocný salát: Různé druhy ovoce nakrájíme na kousky, které vložíme do jablečného džusu a dáme do lednice. Před podáváním posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
Předkrm:
Croissant s lososovou náplní a ovocným salátem
Ingredience:
- 6x croissant
- 120 g lučiny
- 1 ½ polévkové lžíce čerstvého kopru
- 1 ½ čajové lžičky citronové šťávy
- 200–300 g tence nakrájeného uzeného lososa
- hrubě mletý černý pepř