Dezert
- voda 250 ml
Head
- sůl 1 dávka
Polévka
- sůl 1 špetka
Dezert
- máslo 150 g
Polévka
- smetana 1 kus
Head
- mouka 1 lžíce
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Polévka:Česneková krémová polévka, krutony
postup:
Na másle orestujeme do růžova cibulku a polovinu česneku, přidáme maso nakrájené na malé kousky a ještě chvíli opékáme. Zaprášíme moukou, osolíme, opepříme a zalijeme horkou vodou. Vaříme, dokud není maso měkké. Poté přidáme do polévky smetanu, sýry a zbytek utřeného česneku. Povaříme, mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Podáváme s opečenými plátky rohlíků.