Postup přípravy
- cuketa 2 kusy
Head
- houby 1 dávka
Postup přípravy
Na másle či oleji zpěníme cibulku a přidáme cuketu nakrájenou na malé kousky (i se slupkou)
Přisypeme bazalku, oregano a zalijeme trochou vody
Podusíme a podlijeme vývarem
Nebo můžeme přidat bujon
Po změknutí zeleninu rozmixujeme na kaši, přidáme majoránku, asi 30 g nivy a ještě povaříme
Zjemníme smetanou, případně dosolíme, opepříme či zředíme dle potřeby
Můžeme podávat s osmaženými krutony
Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: do 30 minut Čas vaření: 30 minutRecipe category: polévka / vaření / dušení / restováníPolévkaPolévkaBramborová polévka a la Ditapostup:Na oleji s trochou másla si zpěníme cibuli a zasypeme ji hladkou moukou
Jíšku zalijeme vodou a necháme provařit
Pak přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, brambory a vaříme do změknutí
Do polévky přidáme prolisovaný česnek a houby
Bramboračku dochutíme a nakonec přidáme rozšlehaná vajíčka