Head
- hovězí maso 1 kg
- semena koriandru 2 lžičky
- sůl 1 špetka
- kmín 1 lžička
- kurkuma 0.5 lžička
- cibule 1 kus
- česnek 4 kusy
- zázvor 1 kus
- červená chilli 1 kus
- kokosové mléko 2 konzervy
- sušený kokos 45 g
- citronová tráva 1 kus
- skořice 1 kus
- koriandr 1 šálek
- rýže 1 dávka
Postup přípravy
1
Koriandr a kmín necháme nasucho opražit na středně vysokou teplotu v malé pánvi, až se koření rozvoní
2
Přemístíme do kuchyňského robotu, kam přidáme kurkumu, cibuli, česnek, zázvor a chilli a rozmixujeme dohladka
3
Dáme do velké mísy, kam přidáme hovězí a zamícháme
Zakryjeme a necháme nejlépe přes noc v ledničce marinovat
4
Hovězí dáme do většího hrnce, přilijeme kokosové mléko, přidáme citronovou trávu a skořici
Přivedeme k varu, snížíme teplotu a dusíme za občasného míchání, dokud maso není měkké
Trvá to asi 2 až 2 a půl hodiny
Vyndáme citronovou trávu a skořici
Mezitím si uděláme dobrou dušenou rýži a upečeme roti chleba
5
Na chlebové placky roti si dáme mouku do misky a postupně přidáváme vodu, na konci olej
Z těsta uděláme placky, které postupně osmažíme na suché pánvi
6
Zvýšíme teplotu kari a po dobu 25 minut mícháme, dokud se tekutina téměř neodpaří
Poté servírujeme s rýží, ozdobené lístky koriandru, a s chlebovými plackami