Suroviny
- růžový salát (malá hlávka natrhaná na listy) 1 ks
- bílé zelí (nebo 3 hlávky baby zelí, natrhané na listy) 1/2 hlávky
- fenykl (malá bulva, natrhaná na listy) 1 ks
- karotka (malá, očištěná a nakrájená na julienne) 3 ks
- červená paprika (nakrájená na julienne) 1 ks
- čekanka (salátová čekanková bulva, natrhaná) 1/2 ks
- pekanové ořechy (pražené, nasekané) 125 ml
- sezamová semínka 15 g
Vinaigrette
- med 30 ml
- dijonská hořčice 7,5 ml
- citronová šťáva 50 ml
- jablečný ocet 15 ml
- chilli papričky (s odstraněnými semínky a nasekaná) 1 ks
- slunečnicový olej 80 ml
Postup přípravy
- Dobře promíchejte všechny ingredience salátu.
- Smíchejte med, hořčici, citronovou šťávu a chilli dohromady. Postupně přimíchávejte olej, potom přelijte přes salát a listy dobře proházejte s vinaigrette.