Na roládky
- vepřové maso 600 g
- švestky 200 g
Na brambory
- cibule 1 svazek
Na roládky
- šťáva z jablek 0.5 l
- sůl 1 dávka
Postup přípravy
Nakrájíme si panenku na plátky
Naklepeme si ji pouze prsty, aby se nerozpadla
Posypeme solí a pepřem
Naplníme dvěma suchými švestkami
Zabalíme a párátky spíchneme k sobě
Poté si uděláme šťávu z řepy, kterou smícháme s jablečnou šťávou
Poté orestujeme roládky na pánvi, vložíme je do pekáče, podlijeme vytvořenou šťávou a dáme na 20 minut do trouby
Brambory omyjeme, nakrájíme na plátky, osmažíme na pánvičce
Pak je na talíři osolíme a ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a balkánským sýrem