Hlavní chod
- vepřová panenka 2
- máslo 3 lžíce
- sůl 1 lžička
Head
- dijónská hořčice 1 lžička
- citron 1 g
- máslo 3 lžíce
- olivový olej 3 lžíce
- sůl 1.5 g
- voda 100 ml
Postup přípravy
Nakrájenou panenku prsty naklepeme, osolíme a opepříme, položíme na rozpálené máslo a opečeme po obou stranách. Medailonky necháme odstát na teplém místě.
Výpek zaprášíme moukou a necháme chvilku opéct, pak podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme Masox a šťávu necháme provařit. Panenky poté přelijeme tímto sosem.
Dresink na salát
Ingredience: 3 lžíce zakysané smetany1 lžička medu1 citron0,5 lžičky solišpetka pepře1 lžička dijonské hořčice3 lžíce olivového oleje
postup:
Všechny ingredience promícháme metlou do hladké konzistence.
Hlavní chod
Vepřová panenka na barevném pepři s americkým bramborem a salátem s medovým dresinkem
Ingredience:
- 2 vepřové panenky
- 3 lžíce másla
- 1 lžička soli
- 0,5 lžičky pepře
- 1 lžíce hladké mouky na zaprášení
- 100 ml vody na podlití
- 1 kostka Masoxu