Suroviny
Postup přípravy
1
Troubu předehřejeme na 220 °C
Maso a šalvějové listy omyjeme a osušíme
Z telecí kýty si připravíme plát masa, obložíme plátky slaniny a šalvějí a stočíme
Potřeme solí a pepřem a převážeme nití
2
Rozehřejeme máslo a maso zatáhneme spolu s jemně nastrouhanou cibulkou
Až se maso zatáhne, tak jej vložíme do pekáče a přikryjeme alobalem, aby bylo hezky měkké
3
Teplotu snížíme na 180 °C
Maso během pečení podléváme vývarem
Asi po 30 minutách teplotu zmenšíme na 170 °C
Pečeme dalších 30–45 minut
Během této doby maso stále poléváme vypečenou šťávou
Po upečení na chvíli necháme zčervenat bez alobalu a podáváme s rýží, zelenými fazolkami či kapustičkami