Suroviny
Na zeleninu
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- Telecí a vepřové maso nechte přimrznout a nakrájejte na menší kousky. Opepřete, osolte a každé zvlášť promíchejte. K játrům přidejte část nakrájeného telecího masa, tymián a portské víno.
- Libové maso umelte dvakrát, tučné maso jen jednou. K libovému masu přilijte trochu smetany a vyšlehejte fáš. K ní přidejte brandy, namleté tučné maso, směs jater a telecího, kuličky zeleného pepře a směs dušené cibule, česneku a tymiánu. Zpracujte dohromady.
- Terinu vystelte slaninou a naplňte směsí a navrch opět přikryjte slaninou. Nahoru přidejte pár snítek čerstvého rozmarýnu, přikryjte alobalem a vložte do pekáče, který vylijte vodou.
- Troubu předehřejte na 120 stupňů a pečte 50–60 minut. Pak terinu zatižte a nechte vychladnout.
- Mezitím si připravte zeleninu: v pánvi zavařte trochu vody a vložte nakrájenou mrkev, celer a šalotku. Osolte, opepřete, přidejte ocet, cukr, šafrán, krájené okurky, cibulky, dijonskou hořčici, med, pažitku a dochuťte kapkou olivového oleje.
- Terinu nakrájejte na plátky a nandejte na talíř spolu se zeleninou, kterou ještě zakápněte olivovým olejem. Podávejte s opečeným chlebem.