Head
- brambory 14 kusů
Na masovou směs
- žampion 1 malá plechovka
Na masovou směs
- grilovací koření 1 dávka
- olivový olej 100 ml
Head
- hladká mouka 2 lžíce
Postup přípravy
1
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme nastrouhaný česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku, mouku, strouhanku a vše smícháme
Z těsta na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky
2
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme žampiony, cibulku, kapii, drůbeží kořeni a grilovací kořeni, sůl a pepř podle chuti
Zalijeme deci oleje a necháme den rozležet v lednici
Pak masovou směs prudce orestujeme na rozpálené pánvi
Přilijeme dvě deci vody a drůbeží bujón a směs necháme provařit
Na závěr lehce zahustíme zásmažkou z oleje a hladké mouky, nebo instantní jíškou
3
Bramboráky do poloviny naplníme masovou směsí, zbytek placky přehneme přes náplň a posypeme eidamem