Hlavní jídlo
Postup přípravy
Maso prošpikujeme slaninou. Po přidání zeleniny a koření vše dusíme doměkka. Vybereme koření a maso, zalijeme smetanou s moukou a vaříme asi 20 minut. Pak vše řádně rozmixujeme, dochutíme solí a citronovou šťávou a zalijeme šlehačkou. Maso nakrájíme na plátky.
Ingredience na knedlíky: 2 housky250 g hrubé mouky2 žloutky200 g kvasnic1 dl mléka
postup:
Osmažíme housku nakrájenou na kostičky. Zaděláme těsto z hrubé mouky, žloutků, kvásku a teplého mléka. Vypracujeme a vložíme na mokrý ubrousek, který je upevněn na hrnci s vodou. Zakryjeme dalším ubrouskem, aby neunikala pára, a vaříme asi 50 minut. Vytvoří se velká koule, která se hned řeže na plátky.
Hlavní jídlo
Svíčková se smetanovou omáčkou a houskovým knedlíkem
Ingredience:
- 1 kg hovězího šálu
- 500 g kořenové zeleniny
- 200 g slaniny
- citronová šťáva
- bobkový list, nové koření
- 1 smetana
- hladká mouka na zahuštění
- 1 šlehačka
- brusinky