Suroviny
Postup přípravy
1
Maso si naklepeme, osolíme a opepříme
Pomažeme hořčicí a pokryjeme kousky slaniny, klobásy, vařenými vejci a kousky okurky
Maso zamotáme do závitku a svážeme nití
Na sádle si zpěníme cibuli, přidáme připravené ptáčky, které orestujeme ze všech stran
Zalijeme vodou a okořeníme
Dusíme doměkka
Uvařené ptáčky vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě
Podáváme s houskovým knedlíkem
2
Z kvasnic a trochy vody si uděláme kvásek
Rohlíky nakrájíme na kostky, přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva, sůl a kvásek
Vypracujeme těsto, které necháme vykynout
Z vykynutého těsta uděláme knedlíky, které vaříme v osolené vodě z každé strany cca 10min
Po uvaření knedlíky propícháme špejlí, aby ušla pára a knedlík se nesrazil
Potřeme rozpuštěným sádlem, aby se nelepil, a nakrájíme je nití nebo kráječem