Najděte si recept
Na co máte chuť?

Špagety s citronem a tuňákem
Stačí pár kvalitních ingrediencí a zázrak je na světě. Základem jsou špagety uvařené al dente a pak už jen přidáme tuňáka a pikantnost dodáme červenou chilli papričkou a citronem.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Špagety 500 g
- Olivový olej 50 ml
- Máslo 50 ml
- česnek, najemno nasekaný 1 stroužek
- červená chilli paprička, nasekaná 1 ks
- šťáva a kůra z 1 citronu
- Tuňák 2 konzervy
- olivy bez pecky 100 g
- Kapary 30 g
- čerstvá bazalka, natrhaná 1 hrst
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Uvařte špagety podle návodu na obalu, dokud nebudou „al dente“. Rozehřejte olej spolu s máslem a opékejte česnek a chilli tak, aby byly lesklé, ale nezačaly ztrácet barvu. Přidejte citronovou šťávu a kůru.
- Špagety nechte okapat a vmíchejte do nich česnek, citronový olej, tuňáka, olivy a kapary, dokud jsou ještě teplé. Posypte bazalkou a dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem a hned podávejte.