Suroviny
- parmazán
- namleté kuřecí maso 1 hrnek
- čerstvá strouhanka z bílého chleba 1/2 hrnku
- Česnek 2 stroužky
- nasekaná čerstvá pažitka 2 lžíce
- Vejce 1 ks
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- dobrý olivový olej 3 lžíce
- pórek 1 ks
- kuřecí vývar 1,5 l
- malé těstoviny 3/4 hrnku
- mrkev 1 ks
- mladý špenát 1 hrnek
- čerstvá bazalka 1 hrst
Postup přípravy
- V míse smíchejte mleté kuřecí maso, strouhanku, polovinu parmazánu, rozdrcený česnek, pažitku, vejce, sůl a pepř. Dobře promíchejte a vytvořte malé kuličky.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje a opékejte na něm koule, dokud nebudou hnědé kolem dokola. Položte je na papírovou kuchyňskou utěrku, aby se osušily.
- V hrnci rozehřejte zbývající olej a opékejte na něm pórek, dokud nezačne měknout. Zalijte vývarem a přiveďte do varu. Potom vmíchejte těstoviny a mrkev a na mírném ohni vařte, dokud nezačnou měknout. Přidejte masové kuličky a vařte dalších 3–5 minut.
- Přidejte špenát a vařte, dokud nezačne uvadat, potom přidejte zbývající parmazán. Dochuťte a podávejte ozdobené parmazánem, který jste si nechali zvlášť, a nasekanou bazalkou.