Sladký pikantní bok
- předkrm
Postup přípravy
Postup přípravy
Head
- bazalka 1 hrst
- med 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- bageta 5 kusů
Postup přípravy
1
Připravíme si marinádu z kečupu, citronu, rumu, česneku, soli a pepře a můžeme přidat i trochu medu
2
Do připravené marinády naložíme nakrájené kousky banánu - jeden banán nakrájený na 3 až 4 díly - a ovoce necháme odležet asi 2 hodiny
Banány vyjmeme z marinády, omotáme je anglickou slaninou a naklademe na plech vymazaný sádlem
Takto připravené banánové smotky můžeme ještě potřít medem a dle chuti i rozetřeným česnekem
Pečeme v troubě, dokud není anglická slanina zlatavá a křupavá
Dvě minuty před dopečením vložíme do trouby prohřát bagety
3
Sladký pikantní bok při servírování dozdobíme lehce bazalkou, zakápneme olivovým olejem a podáváme s rozehřátou bagetou zabalenou v ubrousku
inka s fantaziípostup: Kuřecí maso nakrájíme na mininudličky a promícháme s grilovacím kořením
Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, česnek nakrájený na plátky a kuřecí maso
Tři čtvrtiny meruněk z kompotu nakrájíme na kousky a přidáme k masu
Přilijeme nálev z meruněk, aby měla směs požadovanou hustotu
Pět plátků chleba opečeme na oleji, očesnekujeme, poklademe masovou směsí a posypeme strouhaným sýrem
Zapečeme v troubě pod grilem