Head
- vejce 5 kusů
- zelený chřest 1 kus
Head
- majonéza 2 lžíce
1
- kvalitní kečup
- křepelčí vajíčka
Postup přípravy
1
Necháme uvařit pět vajec natvrdo, zchladit, oloupat
Oddělit žloutky od bílků, rozmačkat je na kašičku vidličkou, přidat přiměřeně soli, dvě tři lžíce zakysané smetany, stejně majonézy, lžičku citrónové šťávy, podle chuti půl lžičky kvalitního kečupu a trochu pepře
Vznikne směs konsistence hustší majonézy
Do toho nadrobno nasekat uvařené bílky
Vaječnou směs je třeba ochutnat a doladit podle individuální chuti
2
Zelený chřest (jen měkké části) dát do vařící vody se zeleninovou kořenící směsí a přiměřeně soli
Povařit jen krátce, tak pět minut, aby chřest zůstal křupavý a neztratil barvu
Vyndat z kastrolu, vložit do ledové vody, osušit
Potom odkrojit hlavičky (asi 3 - 4 cm), zbytek chřestu nakrájet na kostičky, zamíchat do vaječné směsi
Urovnat na mísu, ozdobit hlavičkami chřestu a uvařenými rozkrojenými křepelčími vajíčky
Vlastimil Harapes
Předkrm:
Salát Eliška