Suroviny
- penne 500 g
- cibule 2 ks
- česnek 3 stroužky
- klobásy salsiccia (čerstvá ) 400 g
- olivový olej 2 lžíce
- fenyklová semínka 1 lžička
- suché víno (bílé ) 100 ml
- rajčatová passata 500 g
- smetana (30% ) 100 ml
- strouhaný parmazán 60 g
- bazalka (čerstvá ) 1 hrst
- třtinový cukr
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do většího hrnce dejte vařit vodu a osolte. Jakmile začne voda vařit, přidejte penne a vařte podle návodu.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Salsicciu nařízněte a vymačkejte masovou směs ze střívka.
- Na středním plameni rozpalte pánev s olivovým olejem, přidejte fenyklová semínka a nakrájenou cibuli. Chvíli restujte, dokud cibule nebude dosklovata. Pak přidejte česnek a masovou směs. Po chvíli vše zalijte vínem a nechte odpařit alkohol.
- Do pánve přidejte rajčatovou passatu, smetanu a parmazán. Nechte chvíli provařit, aby se všechny ingredience spojily.
- Dochuťte třtinovým cukrem, solí a pepřem.
- Nakonec přimíchejte nasekanou bazalku a uvařené těstoviny
Krémové těstoviny se salsicciou 2 Zdroj: Kitchen Story