Krémové těstoviny se salsicciou

Moje hodnocení
2x

Tyto krémové těstoviny se salsicciou si zamilujete, za to vám ručíme! Stačí nakoupit pár kvalitních italských klobásek, k tomu několik dalších surovin a za dvacet minut máte na stole úžasný oběd. Vyzkoušejte krémové těstoviny se salsicciou!

4 porce
30 minut

Suroviny

  • penne 500 g
  • cibule 2 ks
  • česnek 3 stroužky
  • čerstvá klobása salsiccia 400 g
  • olivový olej 2 lžíce
  • fenyklová semínka 1 lžička
  • bílé suché víno 100 ml
  • rajčatová passata 500 g
  • 30% smetana 100 ml
  • strouhaný parmazán 60 g
  • čerstvá bazalka 1 hrst
  • třtinový cukr
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Do většího hrnce dejte vařit vodu a osolte. Jakmile začne voda vařit, přidejte penne a vařte podle návodu.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Salsicciu nařízněte a vymačkejte masovou směs ze střívka.
  3. Na středním plameni rozpalte pánev s olivovým olejem, přidejte fenyklová semínka a nakrájenou cibuli. Chvíli restujte, dokud cibule nebude dosklovata. Pak přidejte česnek a masovou směs. Po chvíli vše zalijte vínem a nechte odpařit alkohol.
  4. Do pánve přidejte rajčatovou passatu, smetanu a parmazán. Nechte chvíli provařit, aby se všechny ingredience spojily.
  5. Dochuťte třtinovým cukrem, solí a pepřem.
  6. Nakonec přimíchejte nasekanou bazalku a uvařené těstoviny

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty