Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krémové těstoviny se salsicciou
Suroviny (4 porce)
- penne 500 g
- cibule 2 ks
- česnek 3 stroužky
- čerstvá klobása salsiccia 400 g
- olivový olej 2 lžíce
- fenyklová semínka 1 lžička
- bílé suché víno 100 ml
- rajčatová passata 500 g
- 30% smetana 100 ml
- strouhaný parmazán 60 g
- čerstvá bazalka 1 hrst
- třtinový cukr
- sůl, pepř
Postup
- Do většího hrnce dejte vařit vodu a osolte. Jakmile začne voda vařit, přidejte penne a vařte podle návodu.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Salsicciu nařízněte a vymačkejte masovou směs ze střívka.
- Na středním plameni rozpalte pánev s olivovým olejem, přidejte fenyklová semínka a nakrájenou cibuli. Chvíli restujte, dokud cibule nebude dosklovata. Pak přidejte česnek a masovou směs. Po chvíli vše zalijte vínem a nechte odpařit alkohol.
- Do pánve přidejte rajčatovou passatu, smetanu a parmazán. Nechte chvíli provařit, aby se všechny ingredience spojily.
- Dochuťte třtinovým cukrem, solí a pepřem.
- Nakonec přimíchejte nasekanou bazalku a uvařené těstoviny
Kitchen story
… aneb manželé v kuchyni!
Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…
Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.