zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Kořeněný kuskus s pečeným masem a sušeným ovocem
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Kořeněný kuskus s pečeným masem a sušeným ovocem

Kořeněný kuskus s pečeným masem a sušeným ovocem

Hodnoceno: 7x
Kuskus je skvělá surovina, kterou můžete snadno a rychle proměnit v báječnou lahůdku. Tato verze funguje jako samostatné jídlo, pokud ale vynecháte maso od včerejška, můžete ho servírovat i jako přílohu k čerstvě připravené pečínce nebo jako vegetariánský pokrm.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Kuskus připravte podle návodu na obalu – důležitý je poměr vody a kuskusu – nikdy nejděte pod poměr k jednomu dílu kuskusu minimálně jeden a půl díly vody. Do hotového kuskusu vmíchejte trochu olivového oleje a nechte ho odpočívat ve velké ozdobné míse zakrytý poklicí (nebo alobalem).
  2. Na velké pánvi rozpalte olivový olej. Opečte na něm cibuli a česnek, po cca třech minutách přidejte papriku a pečené maso, sůl a všechno koření. Lehce podlijte bílým vínem. Za občasného míchání opékejte ještě cca 7 minut. Pak přidejte rozinky, sušené švestky a med. Rozmíchejte, ochutnejte a případně dosolte a dokořeňte.
  3. Hotovou omáčkou přelijte kuskus v míse, několika tahy lehce promíchněte. To, že v některém místě zůstane víc omáčky a v některém víc kuskusu, není na škodu – někdo má rád silnější chuť, někdo si kuskus omáčkou jen lehce ochutí…
  4. Kuskus totiž postavíte na stůl v této míse, posypete petrželí a každý si nandá podle své chuti.

Kořeněný kuskus s pečeným masem a sušeným ovocem Foto:

Kořeněný kuskus s pečeným masem a sušeným ovocem, Foto: Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka - kniha Foto:

Karolína Kamberská

Kniha je oslavou domácího vaření. Gastronomická novinářka, písničkářka a matka tří dětí Karolína Kamberská ve svých receptech vychází z tradic našich babiček, ale přetváří je pro 21. století. Recepty předávané z generace na generaci, kuchařská invence i inspirace z cest tvoří praktickou výbavu pro všechny, kterým záleží na tom, aby chvíle u společného stolu byly malou každodenní radostí.

Podstatným rozšířením nabídky jídel z televizního pořadu "Karolína, domácí kuchařka" vznikla pestrá kolekce receptů, které vám pomohou vařit nápaditě, z dostupných surovin a v krátkém čase. Karolína dobře zná z vlastní zkušenosti všechny zapeklité situace, které moderní hospodyně doma čekají. A její kuchařka je řeší s bravurou, vtipem a pochopením.

reklama

Sledujte celou epizodu

Související témata: kuskus