Na knedlíky
- rohlík 5 kus
Head
Postup přípravy
1
Maso si prošpikujeme zmraženými špalíčky anglické slaniny – jde to lépe
V pečící nádobě vyškvaříme na kostky nakrájený špek, který zakápneme octem, přidáme cca 2 deci vody a nakrájenou kořenovou zeleninu
Vše důkladně promícháme
V zeleninové směsi vytvoříme lůžko pro maso, které několikrát otočíme, aby se stejnoměrně naložilo
2
Celou směs svěříme „nedočkavé“ troubě, podlijeme vínem a pečeme do měkka, eventuálně podlíváme vodou nebo vývarem
Měkké upečené maso necháme úplně vystydnout, lépe se pak krájí na centimetrové plátky
3
Vše ostatní z pečící nádoby po vychladnutí nasypeme do mixéru a rozmixujeme
Přecedíme přes síto do kastrolu, přilijeme smetanu, podle potřeby zředíme vodou či vývarem
Na závěr přidáme nakrájené žampiony, dosladíme, dosolíme
Podáváme s houskovým knedlíkem
4
Na houskový knedlík si pokrájíme rohlíky a necháme je oschnout
Do mísy nalijeme mléko, přidáme sůl a vejce
Potom za stálého míchání přidáváme hrubou mouku, až se těsto stane polotekutým
Přisypeme nakrájené rohlíky, a zamícháme
Po chvilce se vše spojí a vznikne matlavá směs, ze které mokrýma rukama uplácáme šišky, které se vhodí do vařící vody
Vaříme přibližně 20-25 minut, v polovině doby knedlíky otočíme – plavou na hladině
Po vyjmutí z vody propíchnout, zakrýt čistou utěrkou na 10-15 minut a můžeme krájet