Tradiční guláš zná asi většina z nás. Co takhle ale vyzkoušet variantu na vietnamský způsob? Patří do ní i sezonní dýně nebo třeba svěží citronová tráva.
V míse dobře smíchejte hovězí, mouku, koření, mletý pepř, citronovou trávu, česnek, sójovou omáčku a cukr. Marinujte asi hodinu.
Předehřejte troubu na 160 °C a připravte si všechnu zeleninu.
Rozehřejte olej v kastrolu, jakmile je horký, snižte teplotu a orestujte v něm kostky hovězího. Přidejte šalotku, chilli papričky a smažte několik minut.
Přisypejte rajčata, rajčatový protlak, mrkev, skořici, badyán, kafírové listy a všechno zalijte vývarem. Pomalu přiveďte k varu.
Zakryjte kastrol pokličkou a vložte ho do trouby. Vařte asi hodinu, poté přidejte máslovou dýni a guláš promíchejte.
Kastrol vraťte do trouby a vařte dalších 45 minut až hodinu, dokud nebude maso křehké.
Před podáváním guláš posypejte nakrájenými lístky bazalky, případně dochuťte a podávejte s křupavým chlebem.