reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Vietnamský hovězí guláš
Vietnamský hovězí guláš

Vietnamský hovězí guláš

Hodnoceno: 0x
Tradiční guláš zná asi většina z nás. Co takhle ale vyzkoušet variantu na vietnamský způsob? Patří do ní i sezonní dýně nebo třeba svěží citronová tráva.
nad 2 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. V míse dobře smíchejte hovězí, mouku, koření, mletý pepř, citronovou trávu, česnek, sójovou omáčku a cukr. Marinujte asi hodinu.
  2. Předehřejte troubu na 160 °C a připravte si všechnu zeleninu.
  3. Rozehřejte olej v kastrolu, jakmile je horký, snižte teplotu a orestujte v něm kostky hovězího. Přidejte šalotku, chilli papričky a smažte několik minut.
  4. Přisypejte rajčata, rajčatový protlak, mrkev, skořici, badyán, kafírové listy a všechno zalijte vývarem. Pomalu přiveďte k varu.
  5. Zakryjte kastrol pokličkou a vložte ho do trouby. Vařte asi hodinu, poté přidejte máslovou dýni a guláš promíchejte.
  6. Kastrol vraťte do trouby a vařte dalších 45 minut až hodinu, dokud nebude maso křehké.
  7. Před podáváním guláš posypejte nakrájenými lístky bazalky, případně dochuťte a podávejte s křupavým chlebem.

Vietnamský hovězí guláš 2 Foto:

Vietnamský hovězí guláš 3 Foto:

Vietnamský hovězí guláš 4 Foto:

Vietnamský hovězí guláš; foto: supergoldenbakes.com

reklama