návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Vietnamský hovězí guláš

4 porce
nad 2 hodiny
Vietnamský hovězí guláš
Vietnamský hovězí guláš
Tradiční guláš zná asi většina z nás. Co takhle ale vyzkoušet variantu na vietnamský způsob? Patří do ní i sezonní dýně nebo třeba svěží citronová tráva.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V míse dobře smíchejte hovězí, mouku, koření, mletý pepř, citronovou trávu, česnek, sójovou omáčku a cukr. Marinujte asi hodinu.
  2. Předehřejte troubu na 160 °C a připravte si všechnu zeleninu.
  3. Rozehřejte olej v kastrolu, jakmile je horký, snižte teplotu a orestujte v něm kostky hovězího. Přidejte šalotku, chilli papričky a smažte několik minut.
  4. Přisypejte rajčata, rajčatový protlak, mrkev, skořici, badyán, kafírové listy a všechno zalijte vývarem. Pomalu přiveďte k varu.
  5. Zakryjte kastrol pokličkou a vložte ho do trouby. Vařte asi hodinu, poté přidejte máslovou dýni a guláš promíchejte.
  6. Kastrol vraťte do trouby a vařte dalších 45 minut až hodinu, dokud nebude maso křehké.
  7. Před podáváním guláš posypejte nakrájenými lístky bazalky, případně dochuťte a podávejte s křupavým chlebem.
Reklama

Vietnamský hovězí guláš 2 Foto:

Vietnamský hovězí guláš 3 Foto:

Vietnamský hovězí guláš 4 Foto:

Vietnamský hovězí guláš; foto: supergoldenbakes.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama