Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách
Na tento recept můžete použít kotlety s kostí nebo bez. Někdo říká, že kost dodá masu více chuti, někdo dává přednost masu bez kosti, protože se pak snadněji jí. V obou případech si zaručeně pochutnáte :)
do 2 hodin
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Olej 2 lžíce
- vepřová kotleta 4 ks
- karotky 250 g
- pórek, oloupaný a nakrájený na kolečka 2 ks
- cibule, oloupaná a nakrájená na kolečka 1 ks
- hladká mouka 1 lžíce
- cider 500 ml
- sušené meruňky 175 g
- hrubozrnná horčice 1 lžíce
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- šťouchané brambory a zelené fazolky k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozehřejte troubu na 180 °C u plynové na stupeň 4. Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm maso po obou stranách i okrajích dohněda. Potom přendejte do zapékacího hrnce.
- Do pánve přidejte mrkev, pórek a cibuli a za občasného míchání vařte 5–8 minut. Posypte moukou a postupně přidávejte cider, důkladně promíchávejte, aby omáčka zhoustla. Přidejte meruňky a vmíchejte hořčici, sůl a pepř.
- Přiklopené pečte v troubě hodinu a půl, nebo dokud nebude maso měkké.
- Prima tip: Recept také dobře funguje se sušenými švestkami místo meruněk.
Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách. Foto: isifa.com