zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vejce mimóza
Autor: Hermína / Prima Vejce mimóza

Vejce mimóza

Hodnoceno: 87x
Vejce mimóza jsou vlastně podélně rozpůlená vajíčka, která vydlabeme a žloutky smícháme s majonézou a bylinkami. Poté vše opatrně nandáme zpět a rychlý, ale efektní předkrm je hotov.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Vejce uvařte natvrdo a zchlaďte. Oloupejte a nakrájejte na půlky. Žloutky opatrně vydlabejte do misky, přidejte mletou papriku, nasekaný estragon, opepřete a osolte a vše rozmíchejte. Přidejte lžíci majonézy a citronovou šťávu, promíchejte dohladka. Směs naplňte do cukrářského pytlíku a půlky vajec naplňte. Každé vajíčko ozdobte lístkem petrželky.
  2. Podávejte se směsí salátových listů, které lehce dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem. Vejce položte na salát a servírujte s plátky bagetky.

Vejce mimóza Foto: Hermína / Prima

Vejce mimóza                                                  Foto: Hermína / Prima

reklama

Související témata: vejce natvrdo , Zdeněk Pohlreich , Malá jídla