Suroviny
- vejce vařená natvrdo 5 ks
- tučný tvaroh 125 g
- nahrubo nastrouhaná mladá karotka 100 g (cca dva stonky)
- medvědí česnek 5 velkých listů
- bzenecký ocet na saláty 1 lžíce
- špetka soli
- toustový chléb
Postup přípravy
- Vejce buď nasekejte nožem nahrubo nebo ještě lépe použijte protlačovací mřížku na bramborový salát.
- K vejcím přimíchejte tvaroh, karotku a nasekaný medvědí česnek.
- Salát nakonec dochuťte salátovým octem a špetkou soli. Nejlepší je salát nechat odležet alespoň půl hodiny.
- Pokud chcete salát plnit do sendvičů, doporučujeme větší plátky toustového chleba, které si před plněním zlehka nasucho opečte.
- Chleba se pak nerozmočí a opravdu vydrží.
Vajíčkové sendviče 2 Zdroj: S vášní pro jídlo