Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Vajíčkové sendviče

Moje hodnocení
2x

Chcete využít natvrdo uvařená vejce a ještě jste letos neochutnali medvědí česnek? Máme pro vás ideální recept, ve kterém zkombinujete obě tyto ingredience. ;) Vajíčkové sendviče!

1 porce
10 minut

Suroviny

  • vejce vařená natvrdo 5 ks
  • tučný tvaroh 125 g
  • nahrubo nastrouhaná mladá karotka 100 g (cca dva stonky)
  • medvědí česnek 5 velkých listů
  • bzenecký ocet na saláty 1 lžíce
  • špetka soli
  • toustový chléb

Postup přípravy

  1. Vejce buď nasekejte nožem nahrubo nebo ještě lépe použijte protlačovací mřížku na bramborový salát.
  2. K vejcím přimíchejte tvaroh, karotku a nasekaný medvědí česnek.
  3. Salát nakonec dochuťte salátovým octem a špetkou soli. Nejlepší je salát nechat odležet alespoň půl hodiny.
  4. Pokud chcete salát plnit do sendvičů, doporučujeme větší plátky toustového chleba, které si před plněním zlehka nasucho opečte.
  5. Chleba se pak nerozmočí a opravdu vydrží.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty