návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Toskánská fazolová polévka

4–6 porce
do 1 hodiny
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka Autor: Marek Kučera
Fazolačky jsou v Toskánsku doma, stejně jako pestrý výběr zeleniny, kterou můžete obměňovat podle její dostupnosti – fazole jsou ale základ. Konzervované fazole cestu k jedné z nejskvělejších podzimních polévek výrazně zrychlí, aniž by zkompromitovaly její pověst.
Reklama

Suroviny (4–6 porce)

Reklama

Postup

  1. V hrnci nechte rozehřát olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, mrkev, celer, cuketu a dýni. Smažte asi 4 minuty, pak přidejte česnek, papriku, tymián a rozmarýn a na mírném plameni nechte smažit asi 30 minut.
  2. Vmíchejte vývar, fazole a rajčata, uveďte do varu, snižte plamen a přidejte nadrobno nakrájený mangold neboli kadeřávek. Nechte zvolna vařit 15 minut, ponorným mixérem pak polévku zčásti rozmixujte, aby v ní zůstaly hrubší kousky i celé fazole.
  3. Dochuťte ji cukrem, octem, solí a pepřem a podávejte, případně s plátky sýra a nasucho opečenými krajíčky chleba.
Reklama

Toskánská fazolová polévka Foto:

Toskánská fazolová polévka, foto: Marek Kučera

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama