Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Švýcarský ořechovo-čokoládový koláč

6–8 porcí
Švýcarský ořechovo-čokoládový koláč
Švýcarský ořechovo-čokoládový koláč Autor: Kitchenette.cz
S chladnými dny se možná i vám zachce nějaké čokoládové neřesti, a pro tento případ máme pro vás recept na vynikajicí koláč s praženými vlašskými ořechy, které tomuto moučníku dodají fantastickou chuť.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V receptu jsou použity vlašské ořechy pražené. Pokud spěcháte, můžete na pražení klidně zapomenout. Pokud ne, dejte ořechy na plech do trouby předehřáté na 180 °C nebo horkovzdušné 160 °C a pečte 45 minut dozlatova.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C nebo horkovzdušnou na 160 °C. Vymažte nebo vyložte pečicím papírem dortovou formu o průměru 22 cm.
  3. Rozpusťte pomalu čokoládu v míse nad párou. Voda pod mísou nebo hrncem by neměla úplně vřít a nádoba s čokoládou by se neměla dotýkat vodní hladiny. Poté nechte čokoládu trochu zchladnout.
  4. Mezitím šlehejte máslo s cukrem, dokud nebude krásně nadýchané a hladké. Postupně všlehejte vejce jedno po druhém. Opatrně vmíchejte lžící prosátou mouku s práškem do pečiva. Nyní můžete vmíchat i čokoládu, vanilkový extrakt a na závěr nasekané ořechy.
  5. Těsto přesuňte do formy, rovnoměrně rozetřete a ozdobte zbývajícími půlkami ořechů. Pečte 30–35 minut, dokud špejle nevyjde z těsta bez zbytků tekutého těsta. Ale snažte se koláč nepřesušit, konzistence uvnitř by měla zůstat stále vlhká, lepkavá, podobně jako u brownie.
  6. Nechte pár minut vychladnout a servírujte spolu se zakysanou smetanou, zmrzlinou nebo šlehačkou.
Reklama

Švýcarský ořechovo-čokoládový koláč Foto: Kitchenette.cz

Švýcarský ořechovo-čokoládový koláč. Foto: Kitchenette.cz

Markéta Pavleje

Objevte nový food blog!

 

Kitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama