zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Sterilovaná polosušená rajčata s česnekem a bylinkami
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Sterilovaná polosušená rajčata s česnekem a bylinkami

Sterilovaná polosušená rajčata s česnekem a bylinkami

Hodnoceno: 2x
Máte rádi rajčata, ale letošní sklizeň vám jich nadělila tolik, že netušíte, co s nimi budete dělat? Nebojte, velice snadno je můžete zpracovat tak, aby vám vydržela zase o něco déle. Připravte si s námi sterilovaná polosušená rajčata, kterým dodává skvělou chuť a vůni česnek v kombinaci s bylinkami.
nad 2 hodiny

reklama

Postup

  1. Rajčata překrájejte na poloviny a položte vedle sebe na plech řeznou stranou nahoru.
  2. Osolte, pocukrujte, posypte posekaným česnekem, bylinkami, zakápněte balsamikovým octem a olivovým olejem.
  3. Troubu rozpalte na 150 °C a vložte plech. Po hodině teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě min. 2 hodiny podle velikosti rajčat.
  4. Já peču vždy dva až tři plechy najednou a v průběhu pečení je prohodím. Rajčata by měla být scvrklá, ale uvnitř se šťávou.  
  5. Po upečení je napěchujte do sklenek a sterilujte 15 minut při 80 °C. Používejte jako chuťovku třeba k sýrům nebo jako doplněk k masu či při pečení pod maso.
Sterilovaná polosušená rajčata s česnekem a bylinkami
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Sterilovaná polosušená rajčata s česnekem a bylinkami

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

Související témata: domácí rajčata , cherry rajčata , Malá jídla