Sterilovaná polosušená rajčata s česnekem a bylinkami
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Sterilovaná polosušená rajčata s česnekem a bylinkami
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno
Máte rádi rajčata, ale letošní sklizeň vám jich nadělila tolik, že netušíte, co s nimi budete dělat? Nebojte, velice snadno je můžete zpracovat tak, aby vám vydržela zase o něco déle. Připravte si s námi sterilovaná polosušená rajčata, kterým dodává skvělou chuť a vůni česnek v kombinaci s bylinkami.
Postup přípravy
-
Rajčata překrájejte na poloviny a položte vedle sebe na plech řeznou stranou nahoru.
-
Osolte, pocukrujte, posypte posekaným česnekem, bylinkami, zakápněte balsamikovým octem a olivovým olejem.
-
Troubu rozpalte na 150 °C a vložte plech. Po hodině teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě min. 2 hodiny podle velikosti rajčat.
-
Já peču vždy dva až tři plechy najednou a v průběhu pečení je prohodím. Rajčata by měla být scvrklá, ale uvnitř se šťávou.
-
Po upečení je napěchujte do sklenek a sterilujte 15 minut při 80 °C. Používejte jako chuťovku třeba k sýrům nebo jako doplněk k masu či při pečení pod maso.
Sterilovaná polosušená rajčata s česnekem a bylinkami 2
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Sterilovaná polosušená rajčata s česnekem a bylinkami 2
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno