Tereza Pánková ,
V kuchyni vždy otevřeno

Sterilovaná polosušená rajčata s česnekem a bylinkami

Moje hodnocení
2x

Máte rádi rajčata, ale letošní sklizeň vám jich nadělila tolik, že netušíte, co s nimi budete dělat? Nebojte, velice snadno je můžete zpracovat tak, aby vám vydržela zase o něco déle. Připravte si s námi sterilovaná polosušená rajčata, kterým dodává skvělou chuť a vůni česnek v kombinaci s bylinkami.

1 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rajčata překrájejte na poloviny a položte vedle sebe na plech řeznou stranou nahoru.
  2. Osolte, pocukrujte, posypte posekaným česnekem, bylinkami, zakápněte balsamikovým octem a olivovým olejem.
  3. Troubu rozpalte na 150 °C a vložte plech. Po hodině teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě min. 2 hodiny podle velikosti rajčat.
  4. Já peču vždy dva až tři plechy najednou a v průběhu pečení je prohodím. Rajčata by měla být scvrklá, ale uvnitř se šťávou.
  5. Po upečení je napěchujte do sklenek a sterilujte 15 minut při 80 °C. Používejte jako chuťovku třeba k sýrům nebo jako doplněk k masu či při pečení pod maso.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty