Najděte si recept
Na co máte chuť?

Šťavnaté kuřecí kousky s limetou
Měkké voňavé kuře, lepivé i křupavé zároveň, si zamilujete už po prvním soustu. Kontrast textur koresponduje s vývojem chuti – nejdříve maso zavoní limetkou, pak zazní nasládlé tóny a koncert zakončí pikantnost chilli papričky. Jezte čínskými hůlkami, ať si jednotlivé tóny vychutnáte postupně.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- kuřecí řízky (nejlépe stehenní) 400 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
- Vejce 1 ks
- bramborový škrob 2 lžičky
- Sójová omáčka 1 lžička
- chilli omáčka 3 lžičky
- Limeta 1 ks
- thajská bazalka 2 lžíce
- rýžové nudle 400 g
- rostlinný olej na smažení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Maso nakrájejte na proužky a překrojte na poloviny nebo třetiny tak, že vzniknou plátky 3 x 5 cm. Osolte a opepřete.
- V misce rozšlehejte vidličkou vejce, vmíchejte škrob, sójovou a chilli omáčku, šťávu z poloviny limety a 1 lžičku oleje. Do marinády vložte maso a obalte ho ze všech stran. Misku přetáhněte potravinářskou fólií a uložte přes noc do lednice.
- Druhý den vyjměte a v pánvi rozehřejte zhruba 1 cm oleje. Vložte do něj okapané maso tak, aby vedle sebe měly kousky místo, a opékejte na středním stupni dozlatova, zhruba 5 minut z každé strany.
- Nudle uvařte podle návodu na obalu. Zlehka osolte a podávejte s pečeným masem posypaným bazalkou. Zbylou polovinu limety nakrájejte na čtvrtky.