návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Srnčí svíčková s houbovou omáčkou

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 1 hodiny
Srnčí svíčková s houbovou omáčkou
Autor: Kitchen Story Srnčí svíčková s houbovou omáčkou
Tomu říkáme pořádný sváteční či víkendový oběd!

Suroviny (2 porce)

Plněná srnčí svíčková:

Srnčí vývar:

Houbová omáčka:

Máslové brambory:

Postup

  1. Brambory dobře omyjte a dejte uvařit doměkka do dobře osolené vody.
  2. Troubu rozpalte na 200 °C.
  3. Srnčí svíčkovou očistěte od přebytečných blan a vložte je do rendlíku, ve kterém si připravíte srnčí vývar. Zalijte 500 ml vody a přidejte všechno koření – bobkový list, nové koření, jalovec –, osolte a opepřete.
  4. Připravte náplň do svíčkové. Na pánvi na másle orestujte nadrobno nakrájenou šalotku a slaninu. Jakmile začnou zlátnout, přidejte nakrájený česnek a houby na menší kousky. K houbám přidejte snítku tymiánu, osolte a opepřete. Těsně předtím, než je náplň hotová, přidejte listy čerstvého špenátu a nechte je rychle zavadnout. Náplň nechte lehce vychladnout, bude se s ní pracovat mnohem lépe.
  5. V menší pánvi udělejte houbovou omáčku. Na pánvi rozpusťte máslo, na kterém orestujte na malé kostičky nakrájenou šalotku s mrkví. Po pár minutách přidejte nakrájené houby s houbami sušenými a vše zalijte koňakem. Nechte odpařit alkohol, přidejte bobkový list, tymián a zalijte srnčím vývarem. Přiveďte k varu a nechte zredukovat alespoň na polovinu.
  6. Srnčí svíčkovou rozřízněte, dobře osolte, opepřete a naplňte připravenou houbovou náplní. Pokud je potřeba, můžete si pomoci špejlí nebo párátkem, aby vám držela při sobě a nerozjela se. Na rozpálené pánvi pak svíčkovou opečte ze všech stran, aby se zatáhla, ale hlavně, aby chytla barvu. Svíčkovou pak vložte do rozpálené trouby na 7 minut, až bude maso pěkně dorůžova.
  7. Uvařené brambory sceďte a opečte na pánvi s máslem. Přidejte česnek i se slupkou a snítku tymiánu.
  8. K dokončení omáčky přidejte jen smetanu a nechte prohřát.
  9. Srnčí svíčkovou nakrájejte na cca 1 cm silné plátky. Podávejte s opečenými máslovými bramborami a houbovou omáčkou s koňakem.

Srnčí svíčková s houbovou omáčkou 2 Foto:

Srnčí svíčková s houbovou omáčkou 3 Foto: Srnčí svíčková s houbovou omáčkou; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.