návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Srnčí kýta na červeném víně

Hodnoceno: 1x
do 2 hodin
Srnčí kýta na červeném víně
Autor: Vlado Kníž Srnčí kýta na červeném víně
Tímto receptem potěší šéf Zdeněk všechny milovníky dobrého masa. Srnčí kýta prošpikovaná špekem a dva dny naložená je prostě dokonalost sama.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Postup

  1. Maso naložte předem – osolte, prošpikujte, svažte a přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer, nové koření, černý pepř, bobkový list a jalovec. Vše zalijte červeným vínem a nechte dva dny odležet.
  2. Maso pak dejte stranou a marinádu přeceďte. V hrnci rozehřejte olivový olej a srnčí opečte ze všech stran. Pak ho vyndejte na talíř a do hrnce nasypte zeleninu z marinády. Přidejte k ní třtinový cukr, rajský protlak a nechte zarestovat. Pak vložte zpátky maso a zalijte ho přeceděnou marinádou. Přiveďte k varu, dosolte a nechte zhruba hodinu dusit doměkka.
  3. Hotové maso vyndejte a omáčku propasírujte přes síto. Ze srnčího sundejte provázek, nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou. Podávejte s libovolnou přílohou.

Srnčí kýta na červeném víně Foto:

Srnčí kýta na červeném víně, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem:

TVŠ III (5): Srnčí na červeném víně
Srnčí na červeném víně