Suroviny
- chléb (oblíbený ) 4 krajíce
- ředkvičky 8 ks
- mrkev (velká) 1 ks
- hlávkový salát 4 listy
- vejce 2 ks
- šunka (od kosti) 100 g
- bílý jogurt 150 ml
- uzená paprika (mletá ) 1,5 lžičky
- řeřicha 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý)
Postup přípravy
- Ředkvičky nakrájejte na kolečka a z mrkve škrabkou udělejte plátky.
- Na dresink smíchejte jogurt a uzenou papriku, osolte a opepřete.
- Vejce můžete uvařit natvrdo, nebo udělat sázená vejce.
- Na krajíc chleba natřete dresink, naskládejte listy salátu, plátky mrkve, ředkvičky, šunku, vejce a zakápněte znovu dresinkem.
- Posypte řeřichou a dalším potřeným krajícem sendvič zavřete.
PRIMA TIP: Království za šunku? Království za šunku se značkou Regionální potravina! O řád šunky zlaté se hlásí Burgundská šunka od Libora Nováka, hovězí šunka z řeznictví H+H, vepřová šunka Delikates (Skaličan), Šunka z komína od Romana Krčmy, Volarská pečená, šunka od řezníka a uzenáře Karla Doležala. A pak že si člověk nevybere!