archiv akademiekvality.cz

Snídaňový obložený sendvič

Moje hodnocení
4x

V české kotlině jsme chleboví. Aby také ne, když umíme péct tak dobrý chleba! K snídani, ke svačině nebo k lehkému salátu, pořádný sendvič přijde k chuti kdykoliv. Tento snídaňový sendvič s vejci, šunkou od kosti a jogurtem obsahuje pořádnou porci čerstvé zeleniny, kterou můžete volně obměňovat podle sezony.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • oblíbený chleba 4 krajíce
  • ředkvičky 8 ks
  • velká mrkev 1 ks
  • hlávkový salát 4 listy
  • vejce 2 ks
  • šunka od kosti 100 g
  • bílý jogurt 150 ml
  • uzená mletá paprika 1,5 lžičky
  • řeřicha 1 hrst
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Ředkvičky nakrájejte na kolečka a z mrkve škrabkou udělejte plátky.
  2. Na dresink smíchejte jogurt a uzenou papriku, osolte a opepřete.
  3. Vejce můžete uvařit natvrdo, nebo udělat sázená vejce.
  4. Na krajíc chleba natřete dresink, naskládejte listy salátu, plátky mrkve, ředkvičky, šunku, vejce a zakápněte znovu dresinkem.
  5. Posypte řeřichou a dalším potřeným krajícem sendvič zavřete.

PRIMA TIP: Království za šunku? Království za šunku se značkou Regionální potravina! O řád šunky zlaté se hlásí Burgundská šunka od Libora Nováka, hovězí šunka z řeznictví H+H, vepřová šunka Delikates (Skaličan), Šunka z komína od Romana Krčmy, Volarská pečená, šunka od řezníka a uzenáře Karla Doležala. A pak že si člověk nevybere!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty