Suroviny
- oblíbený chleba 4 krajíce
- ředkvičky 8 ks
- velká mrkev 1 ks
- hlávkový salát 4 listy
- vejce 2 ks
- šunka od kosti 100 g
- bílý jogurt 150 ml
- uzená mletá paprika 1,5 lžičky
- řeřicha 1 hrst
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup přípravy
- Ředkvičky nakrájejte na kolečka a z mrkve škrabkou udělejte plátky.
- Na dresink smíchejte jogurt a uzenou papriku, osolte a opepřete.
- Vejce můžete uvařit natvrdo, nebo udělat sázená vejce.
- Na krajíc chleba natřete dresink, naskládejte listy salátu, plátky mrkve, ředkvičky, šunku, vejce a zakápněte znovu dresinkem.
- Posypte řeřichou a dalším potřeným krajícem sendvič zavřete.
PRIMA TIP: Království za šunku? Království za šunku se značkou Regionální potravina! O řád šunky zlaté se hlásí Burgundská šunka od Libora Nováka, hovězí šunka z řeznictví H+H, vepřová šunka Delikates (Skaličan), Šunka z komína od Romana Krčmy, Volarská pečená, šunka od řezníka a uzenáře Karla Doležala. A pak že si člověk nevybere!
Snídaňový obložený sendvič 2 Zdroj: akademiekvality.cz
Snídaňový obložený sendvič 3 Zdroj: akademiekvality.cz