Najděte si recept
Na co máte chuť?

Snídaňový obložený sendvič
V české kotlině jsme chleboví. Aby také ne, když umíme péct tak dobrý chleba! K snídani, ke svačině nebo k lehkému salátu, pořádný sendvič přijde k chuti kdykoliv. Tento snídaňový sendvič s vejci, šunkou od kosti a jogurtem obsahuje pořádnou porci čerstvé zeleniny, kterou můžete volně obměňovat podle sezony.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- oblíbený chleba 4 krajíce
- ředkvičky 8 ks
- velká mrkev 1 ks
- hlávkový salát 4 listy
- vejce 2 ks
- šunka od kosti 100 g
- bílý jogurt 150 ml
- uzená mletá paprika 1,5 lžičky
- řeřicha 1 hrst
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ředkvičky nakrájejte na kolečka a z mrkve škrabkou udělejte plátky.
- Na dresink smíchejte jogurt a uzenou papriku, osolte a opepřete.
- Vejce můžete uvařit natvrdo, nebo udělat sázená vejce.
- Na krajíc chleba natřete dresink, naskládejte listy salátu, plátky mrkve, ředkvičky, šunku, vejce a zakápněte znovu dresinkem.
- Posypte řeřichou a dalším potřeným krajícem sendvič zavřete.
PRIMA TIP: Království za šunku? Království za šunku se značkou Regionální potravina! O řád šunky zlaté se hlásí Burgundská šunka od Libora Nováka, hovězí šunka z řeznictví H+H, vepřová šunka Delikates (Skaličan), Šunka z komína od Romana Krčmy, Volarská pečená, šunka od řezníka a uzenáře Karla Doležala. A pak že si člověk nevybere!