reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Slavnostní pečené kuře se zeleninou
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Slavnostní pečené kuře se zeleninou

Slavnostní pečené kuře se zeleninou

Hodnoceno: 7x
Když máte pěkné farmářské kuře, máte i základ lahodného slavnostního pokrmu. Vynikne v jednoduché, ale dokonalé úpravě.
do 2 hodin
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Kuře vyndejte z ledničky 30 minut před přípravou. Troubu předehřejte na 240 °C. Zeleninu opláchněte a nakrájejte nahrubo. Loupat ji nemusíte. Česnek rozdělte na stroužky, také je neloupejte.
  2. Všechnu zeleninu, česnek a většinu bylinek dejte do pekáče a zakapejte olejem. Kuře rovněž potřete olejem, osolte ho a opepřete. Vše dobře vetřete do kůže. Kuře posaďte na zeleninu. Zbylé bylinky vložte do břišní dutiny.
  3. Pekáč dejte do trouby a její teplotu hned snižte na 200 °C. Kuře pečte 1 hodinu 20 minut. Kuře potírejte vypečenou šťávou, případně do pekáče přilijte trochu vody, aby se šťáva nepřipalovala.
  4. Upečené kuře vyndejte na prkýnko, přikryjte ho alobalem a utěrkou a nechte chvíli odpočívat. K zelenině v pekáči přidejte máslo, zaprašte ji moukou, nechte ji na sporáku trochu opražit a zalijte studeným vývarem. Povařte asi 15 minut a dochuťte solí a pepřem, případně džemem.
  5. Naporcované kuře podávejte se šťávou a libovolnou přílohou.
Slavnostní pečené kuře se zeleninou
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Slavnostní pečené kuře se zeleninou

reklama

Související témata: pečené kuře , nedělní oběd , Hlavní jídla

reklama