Slavnostní pečené kuře se zeleninou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Slavnostní pečené kuře se zeleninou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Když máte pěkné farmářské kuře, máte i základ lahodného slavnostního pokrmu. Vynikne v jednoduché, ale dokonalé úpravě.
Postup přípravy
-
Kuře vyndejte z ledničky 30 minut před přípravou. Troubu předehřejte na 240 °C. Zeleninu opláchněte a nakrájejte nahrubo. Loupat ji nemusíte. Česnek rozdělte na stroužky, také je neloupejte.
-
Všechnu zeleninu, česnek a většinu bylinek dejte do pekáče a zakapejte olejem. Kuře rovněž potřete olejem, osolte ho a opepřete. Vše dobře vetřete do kůže. Kuře posaďte na zeleninu. Zbylé bylinky vložte do břišní dutiny.
-
Pekáč dejte do trouby a její teplotu hned snižte na 200 °C. Kuře pečte 1 hodinu 20 minut. Kuře potírejte vypečenou šťávou, případně do pekáče přilijte trochu vody, aby se šťáva nepřipalovala.
-
Upečené kuře vyndejte na prkýnko, přikryjte ho alobalem a utěrkou a nechte chvíli odpočívat. K zelenině v pekáči přidejte máslo, zaprašte ji moukou, nechte ji na sporáku trochu opražit a zalijte studeným vývarem. Povařte asi 15 minut a dochuťte solí a pepřem, případně džemem.
-
Naporcované kuře podávejte se šťávou a libovolnou přílohou.
Slavnostní pečené kuře se zeleninou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Slavnostní pečené kuře se zeleninou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD