zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Slaninovo-cibulové bagetky podle Mamachef
Autor: Mamachef / Radost v kuchyni Slaninovo-cibulové bagetky podle Mamachef

Slaninovo-cibulové bagetky podle Mamachef

Hodnoceno: 4x
Voňavé křupavé bagetky, které nejlépe chutnají teplé s máslem. Slanina, bylinky a cibule je nepřekonatelná kombinace, ale pokud vám něco z tohoto tria nedělá dobře, zaměňte to za vlašské ořechy, olivy, strouhaný sýr nebo sušená rajčata. Ve vzduchotěsném obalu vydrží měkké i několik dní.
nad 2 hodiny
5 ks porcí

reklama

Suroviny (5 ks porcí)

Kvásek:

Postup

  1. Droždí rozdrobte do misky, zasypte cukrem, zlehka promíchejte a nechte 10–15 minut rozpustit. Přidejte mouku, sůl, vlažnou vodu a vlažné mléko a důkladně rozmíchejte. Nechte 10 minut vzejít kvásek. 
  2. Do mísy prosejte mouku. Cibuli oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a přisypte je k mouce. Přidejte olej, sůl, nadrobno nasekané bylinky a kvásek. Promíchejte a v robotu s nástavcem hnětací hák nebo vařečkou vypracujte hladké mírně lepivé těsto. Trvá to zhruba 8–15 minut. 
  3. Mísu zakryjte čistou utěrkou a těsto nechte na teplém místě kynout 1½ hodiny, až zdvojnásobí svůj objem. 
  4. Vykynuté těsto přesuňte na pomoučenou pracovní plochu, zlehka ho obalte v mouce a rozdělte ho na pět částí. Každou prohněťte a vyválejte z ní širší váleček. Plátek slaniny položte podélně na váleček z těsta a zlehka ho zatočte. 
  5. Stočenou bagetu položte na plech vyložený pečicím papírem. Plech přikryjte utěrkou a nechte bagetky ještě 15 minut dokynout. Vejce prošlehejte, potřete jím bagety a posypte je jemně solí. 
  6. Do spodní části trouby umístěte pekáč nebo hluboký plech a předehřejte ji na 200 °C. Do plechu vlijte 1 hrnek vody. Vykynuté bagety pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 5 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 25 minut dozlatova, až špejle zapíchnutá do těsta vyjde ven čistá a suchá. 
Slaninovo-cibulové bagetky podle Mamachef
Autor: Mamachef / Radost v kuchyni Slaninovo-cibulové bagetky podle Mamachef

reklama

Radost v kuchyni
Mamachef

Hledáte pestré, originální a do detailu promyšlené recepty? Martina Hladjuk alias Mamachef přichází s výběrem svých nejlepších jídel, a navíc vám poradí, jak pokrmy efektně servírovat. Pod vedením známé food blogerky a bývalé účastnice prestižní soutěže MasterChef připravíte drobné předkrmy, lahodné polévky, vydatné hlavní chody i hříšně dobré dezerty. Osvojte si působivé recepty, které potěší nejen chuťové buňky, ale i objektiv každého fotoaparátu. 

Více na www.mamachef.cz

Související témata: bagetky , pečivo , Mamachef , Malá jídla