Rozmarýnový quiche s brynzou, parmazánem a šunkou
Zdroj: archiv KitchenAid
Rozmarýnový quiche s brynzou, parmazánem a šunkou
Zdroj:
archiv KitchenAid
Slané koláče jsou populární v mnoha zemích světa. Výborně chutnají i studené, a jsou proto výborné i jako jídlo na cesty nebo jako pohoštění na večírek. Zkuste třeba tuhle trochu netradiční verzi, v které se snoubí slovenská brynza, italský parmazán a španělská šunka.
Postup přípravy
-
Z másla a mouky vyrobte drobenku a postupně přimíchejte vejce se smetanovým sýrem, sůl a najemno nasekaný rozmarýn. Vše důkladně zpracujte do těsta. Následně těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odležet v chladničce.
-
V oddělené misce smíchejte smetanový sýr, crème fraîche, smetanu na vaření a vejce. Přisypte najemno nastrouhaný parmazán (trochu odložte na posypání na závěr) a 125 g brynzy. Přidejte bylinky, sůl a pepř. Tuto směs odložte bokem.
-
Vychlazené těsto vyválejte na pomoučeném vále a vyložte jím dno i boky dortové formy v průměru 23 cm. Zbylé těsto nožíkem seřízněte. Na dno nadrobte zbylou brynzu, španělskou šunku a rozmarýn. Zalijte připravenou vaječnou směsí, posypte zbylým parmazánem a zakapejte olivovým olejem.
-
Pečte při 185 stupních asi 30–35 minut. Quiche můžete podávat zchlazený, kdy se lépe krájí, nebo pokojové teploty.
Rozmarýnový quiche s brynzou, parmazánem a šunkou
Zdroj: archiv KitchenAid
Rozmarýnový quiche s brynzou, parmazánem a šunkou
Zdroj:
archiv KitchenAid