archiv KitchenAid

Rozmarýnový quiche s brynzou, parmazánem a šunkou

Moje hodnocení
18x

Slané koláče jsou populární v mnoha zemích světa. Výborně chutnají i studené, a jsou proto výborné i jako jídlo na cesty nebo jako pohoštění na večírek. Zkuste třeba tuhle trochu netradiční verzi, v které se snoubí slovenská brynza, italský parmazán a španělská šunka.

1 porce
90 minut

Korpus

Náplň

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky vyrobte drobenku a postupně přimíchejte vejce se smetanovým sýrem, sůl a najemno nasekaný rozmarýn. Vše důkladně zpracujte do těsta. Následně těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odležet v chladničce.
  2. V oddělené misce smíchejte smetanový sýr, crème fraîche, smetanu na vaření a vejce. Přisypte najemno nastrouhaný parmazán (trochu odložte na posypání na závěr) a 125 g brynzy. Přidejte bylinky, sůl a pepř. Tuto směs odložte bokem.
  3. Vychlazené těsto vyválejte na pomoučeném vále a vyložte jím dno i boky dortové formy v průměru 23 cm. Zbylé těsto nožíkem seřízněte. Na dno nadrobte zbylou brynzu, španělskou šunku a rozmarýn. Zalijte připravenou vaječnou směsí, posypte zbylým parmazánem a zakapejte olivovým olejem.
  4. Pečte při 185 stupních asi 30–35 minut. Quiche můžete podávat zchlazený, kdy se lépe krájí, nebo pokojové teploty.

Zdroj receptu

archiv KitchenAid


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů