archiv KitchenAid

Rozmarýnový quiche s brynzou, parmazánem a šunkou

Moje hodnocení
0x

Slané koláče jsou populární v mnoha zemích světa. Výborně chutnají i studené, a jsou proto výborné i jako jídlo na cesty nebo jako pohoštění na večírek. Zkuste třeba tuhle trochu netradiční verzi, v které se snoubí slovenská brynza, italský parmazán a španělská šunka.

1 porce
90 minut

Korpus

  • hladká mouka 360 g
  • studené máslo 115 g
  • smetanový sýr 170 g
  • vejce 1 ks
  • žloutky 2 ks
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • čerstvý rozmarýn

Náplň

  • smetanový sýr 200 g
  • crème fraîche 180 g
  • vejce 4 ks
  • smetana na vaření 12% 200 ml
  • parmazán 100 g
  • brynza 250 g
  • španělská šunka Jamón Serrano nebo libová šunka 200 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • čerstvý rozmarýn
  • olivový olej

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky vyrobte drobenku a postupně přimíchejte vejce se smetanovým sýrem, sůl a najemno nasekaný rozmarýn. Vše důkladně zpracujte do těsta. Následně těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odležet v chladničce.
  2. V oddělené misce smíchejte smetanový sýr, crème fraîche, smetanu na vaření a vejce. Přisypte najemno nastrouhaný parmazán (trochu odložte na posypání na závěr) a 125 g brynzy. Přidejte bylinky, sůl a pepř. Tuto směs odložte bokem.
  3. Vychlazené těsto vyválejte na pomoučeném vále a vyložte jím dno i boky dortové formy v průměru 23 cm. Zbylé těsto nožíkem seřízněte. Na dno nadrobte zbylou brynzu, španělskou šunku a rozmarýn. Zalijte připravenou vaječnou směsí, posypte zbylým parmazánem a zakapejte olivovým olejem.
  4. Pečte při 185 stupních asi 30–35 minut. Quiche můžete podávat zchlazený, kdy se lépe krájí, nebo pokojové teploty.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv KitchenAid


Přečtěte si také

Recepty