reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pošírovaný losos s citronovou majonézou
Autor: Hermína / Prima Pošírovaný losos s citronovou majonézou

Pošírovaný losos s citronovou majonézou

Hodnoceno: 0x
Šetrná technika přípravy je nejen velmi zdravá, ale dokáže zachovat čistou chuť delikátního rybího masa.
do 1 hodiny
4 porce

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 5. dílu s tématem LOSOS najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

reklama

Postup

  1. Pórek, řapíkatý celer, kousek fenyklu a mrkev nakrájejte na kostičky a vhoďte do hrnce s vodou. Dochuťte solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Přidejte kapku bílého vinného octa a čerstvý tymián a petrželku.
  2. Do hrnce s vodou vložte lososa a přiveďte k varu.
  3. Mezitím v míse rozmíchejte žloutky se lžící dijonské hořčice, špetkou soli a pepře a pár kapkami citronové šťávy. Šlehejte a pomalu přilévejte olej, až majonéza zhoustne.
  4. Fenykl nakrájejte na co nejtenčí plátky, zakápněte citronem, dochuťte solí a pepřem.
  5. Pošírovaného lososa servírujte s fenyklovým salátem, s majonézou a mořskou solí.

reklama