Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pošírovaný losos s citronovou majonézou

4 porce
do 1 hodiny
Pošírovaný losos s citronovou majonézou
Pošírovaný losos s citronovou majonézou Autor: Hermína / Prima
Šetrná technika přípravy je nejen velmi zdravá, ale dokáže zachovat čistou chuť delikátního rybího masa.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 5. dílu s tématem LOSOS najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Pórek, řapíkatý celer, kousek fenyklu a mrkev nakrájejte na kostičky a vhoďte do hrnce s vodou. Dochuťte solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Přidejte kapku bílého vinného octa a čerstvý tymián a petrželku.
  2. Do hrnce s vodou vložte lososa a přiveďte k varu.
  3. Mezitím v míse rozmíchejte žloutky se lžící dijonské hořčice, špetkou soli a pepře a pár kapkami citronové šťávy. Šlehejte a pomalu přilévejte olej, až majonéza zhoustne.
  4. Fenykl nakrájejte na co nejtenčí plátky, zakápněte citronem, dochuťte solí a pepřem.
  5. Pošírovaného lososa servírujte s fenyklovým salátem, s majonézou a mořskou solí.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama