návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pomalu pečená kýta na pivu

6 porcí
do 2 hodin
Pomalu pečená kýta na pivu
Pomalu pečená kýta na pivu Autor: Albert
Pokud dáte masu čas a dopřejete mu dlouhé pomalé dušení, odmění se vám za tu péči nejen výtečnou chutí, ale především křehkostí a šťavnatostí. Nemluvě o té krásné vůni, která se rozline po vašem domově... Ideální tip na víkendový oběd!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C a maso ze všech stran důkladně osolte a opepřete. Olej rozpalte v hrnci se silným dnem a pak na něm ze všech stran maso opečte, aby zhnědlo a zatáhlo se. Vyjměte ho z pánve a na oleji opečte slaninu. V momentě, kdy začne prskat, přidejte cibuli a česnek a opékejte 3 minuty.
  2. Do hrnce vraťte maso, vlijte pivo, přimíchejte passatu, 125 ml vody, rozmarýn, bobkové listy a cukr. Přiveďte k varu, sejměte z ohně a přiklopené dejte do trouby. Pečte 3 hodiny. Maso dvakrát otočte. Pak do hrnce přidejte i mrkve a hodinu dopékejte, aby bylo maso měkké.
  3. Před servírováním nechte 15 minut odpočinout.
Reklama

Pomalu pečená kýta na pivu Foto: Albert

Pomalu pečená kýta na pivu. Foto: Albert

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama