Suroviny
- bílé vino 1 dl
- drůbeží vývar 2 dl
- pórek
- Cibule
- Tymián
- bílý chléb
- Ementál
- Máslo
- Olej
- Sůl
- Pepř
Všechny recepty z 20. dílu s tématem SÝRY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a pórek. Základ osolte, opepřete, přidejte snítku tymiánu a nechte 10–15 minut vařit doměkka.
- Mezitím bílý chleba nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi. Potom k nim dejte rozpustit kousek másla, aby měly lepší chuť.
- Změklou směs s pórkem zalijte nejdříve vínem, potom vývarem a chvíli povařte.
- Pak přisypte nastrouhaný ementál a nechte ho rozpustit.
- Polévku nalijte do talíře, posypte opečenými krutony a opepříme.