Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Polévka s fazolemi, těstovinami a bazalkou

4–6 porce
do 1 hodiny
Polévka s fazolemi, těstovinami a bazalkou
Polévka s fazolemi, těstovinami a bazalkou Autor: profimedia.cz
Tohle je vydatná, rustikální polévka italského venkova, plná skvělé zeleniny, fazolí a nudlí. S teplým křupavým chlebem může být i plnohodnotným obědem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Loupaná rajčata nechte okapat, ale šťávu zachovejte na později.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a restujte cibuli nakrájenou na kolečka doměkka. Přidejte vývar, snižte teplotu, přikryjte a na mírném ohni vařte 5 minut.
  3. Přidejte nakrájené fazolové lusky, cukety a slitou šťávu z rajčat. Ochuťte solí a pepřem a na mírném ohni vařte 30 minut.
  4. Vmíchejte těstoviny a bílé fazole. Na mírném ohni vařte dalších 10 minut. Smíchejte rajčata a pesto a přidejte do polévky. Přiveďte opět do varu a polévku hned podávejte posypanou bazalkovými lístky.
Reklama

Polévka s fazolemi, těstovinami a bazalkou Foto:

Polévka s fazolemi, těstovinami a bazalkou, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama