Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pikantní "motýlí" kuře

4–6 porce
do 2 hodin
Pikantní "motýlí" kuře
Pikantní "motýlí" kuře Autor: profimedia.cz
Upečte celé kuře pěkně "naplacato". Propeče se rychleji a nepřijdete ani o kousek křupavé kůrčičky. Zkuste ji tentokrát okořenit voňavou uzenou paprikou, která s jídlem dokáže hotové zázraky!
Reklama

Suroviny (4–6 porce)

Reklama

Postup

  1. Ingredience na marinádu smíchejte ve velké mělké nádobě.
  2. Úprava kuřete do „motýla“: Položte kuře prsy na desku a nůžkami na drůbež nebo jinými silnými nůžkami či ostrým nožem vystřihněte páteř. Kost odstraňte a tlakem dolů z kuřete udělejte placku.
  3. Obalte důkladně celé kuře v marinádě a nechte alespoň hodinu marinovat (nejlépe přes noc).
  4. Předehřejte troubu na 180 °C. Položte kuře na alobalem nebo pečicím papírem vyložený pekáč prsy nahoru, pokapejte olivovým olejem a pečte 1 hodinu nebo dokud z masa nebude vytékat čistá šťáva. Poté volně pečínku přikryjte a nechte 10 minut odpočívat. Rozřízněte nebo rukama natrhejte kuře na části a podávejte s míchaným salátem a pečenými bramborovými klínky.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama