Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pavlova s jahodami a mučenkou
Vyzkoušejte báječný dezert, který je nejen působivý na pohled, ale i skvěle chutná. Sněhová pusinka se rozplývá na jazyku a sytá chuť ovoce přivolává léto...
do 2 hodin
8 porcí
Suroviny (8 porcí)
- Vejce 8 ks
- cukr krupice 350 g
- Sůl špetka
- kukuřičný škrob 10 ml
- Kypřicí prášek špetka
- bílý vinný ocet 5 ml
- vanilková esence 5 ml
- Šlehačka 250 ml
- Jahody 250 g
- mučenka (maracuja) 4–6 plodů
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve si nechte předehřát troubu na 180 ˚C.
- V míse důkladně prošlehejte bílky s polovinou cukru a špetkou soli, až bude hmota dokonale hladká. Postupně přidávejte i zbytek cukru a šlehejte, dokud nebude sníh velmi pevný a lesklý. Do směsi přidejte kukuřičný škrob, kypřicí prášek, ocet a vanilkovou esenci a vše jemně zapracujte.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete pusinkovou směs ve tvaru kola. Plech vložte do vyhřáté trouby a teplotu hned snižte na 150 ˚C. Pečte 1 1/2 hodiny, poté troubu vypněte a pusinku nechte úplně vychladnout.
- Před podáváním přemístěte pusinku na velký talíř. Ušlehejte pevnou šlehačku a naneste ji na dezert. Navrch dejte nakrájené jahody a dužinu z mučenky.