reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pasta alla Norma
Autor: Kublanka.cz Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Hodnoceno: 2x
Pokud k Neapoli patří pizza, tak ke Catanii patří „Pasta alla Norma“. Město z východní Sicílie je druhé největší na ostrově a leží na úpatí činné sopky Etny.
do 1 hodiny
4–6 porce

Recept

Těstoviny chudých Foto:

Těstoviny chudých

Stačí pár chilli papriček, nějaký ten gram semoliny, vajíčko, česnek, místo parmazánu strouhanka – a máte výborný recept, kterým oddálíte na pár desítek minut evergreen...

reklama

Postup

  1. Semolinu s hladkou moukou prosejte na vál a uprostřed udělejte důlek, do kterého vyklepněte vejce.
  2. Nejdříve s pomocí vidličky a později rukama vypracujte hladké a nelepivé těsto. Pokud by bylo těsto příliš suché, přidejte malé množství vlažné vody.
  3. Těsto důkladně prohněťte, vytvarujte z něho kouli, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočinout. Odpočinuté těsto rozdělte na několik částí.
  4. S pomocí strojku na těstoviny postupně vyválejte a nakrájejte těstoviny, které prosypejte semolinou (neslepí se) a stočte do klubek. Pokud s těstem nepracujete, musíte ho mít neustále zakryté potravinářskou fólií.
  5. Omáčka: Plátky lilku osolte, dejte je do cedníku a nechte 1 hodinu vypotit. Poté lilky osušte papírovými utěrkami. Ve velké pánvi nechte na mírném ohni rozehřát slabou vrstvu oleje, na kterém osmažte po částech kolečka lilků z obou stran dozlatova.
  6. V případě potřeby přidejte další olej. Osmažené lilky zbavte přebytečného oleje na papírové utěrce. Polovinu lilků nasekejte nahrubo.
  7. Jakmile máte všechny lilky osmažené, ponechejte v pánvi cca 1 lžíci oleje (zbytek slijte), přidejte plátky česneku s rozdrcenými chilli papričkami a restujte za stálého míchání dozlatova.
  8. Přidejte drcená rajčata, větvičky oregana a najemno nasekané stonky bazalky. Osolte, opepřete a vařte do zhoustnutí (cca 10 minut). Odstraňte větvičky oregana a vmíchejte nahrubo nasekané lilky.
  9. Těstoviny uvařte ve velkém množství osolené vody al dente (2–4 minuty), sceďte je a ihned je promíchejte s připravenou omáčkou.
  10. Podávejte s opečeným lilkem, čerstvou bazalkou a posypané rozdrobenou salátovou ricottou nebo nastrouhaným pecorinem/parmazánem.

Pasta alla Norma 2 Foto: Pasta alla Norma; foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

My těstoviny prostě milujeme!

reklama