Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Nové brambory šťouchané s hráškem

4 porce
do 1 hodiny
Nové brambory s hráškem
Nové brambory s hráškem
Nové brambory chutnají skvěle samy o sobě, ale zkuste je propojit s další jarní pohoutkou – cukrovým hráškem, a na talíři se objeví přímo esence jara. Výborná příloha třeba k pečenému kuřeti.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Brambory oškrábejte. V hrnci je zalijte vroucí vodou, osolte a vařte doměkka 15–20 minut. V malém kastrolu přiveďte k varu vodu a vsypte do ní cukrový hrášek. Vařte 2 minuty, poté jej sceďte a ochlaďte.
  2. V dalším kastrůlku rozpusťte máslo. Vložte do něj lístky šalvěje a 2 minuty je duste. Vyndejte je a vsypte kuličky čerstvého hrášku a přidejte lusky cukrového hrášku. Zaklopte pokličkou a duste hrášek asi 3 minuty.
  3. Vařené brambory sceďte a částečně je rozšťouchejte. Přidejte hrášek dušený v másle a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec doplňte lístky šalvěje.
  4. Prima tip: Můžete použít i mražený hrášek. Stačí ho nechat povolit a krátce podusit na másle.
Reklama

Jezte česky, Foto: JEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama