Suroviny
- sušenky (celozrnné ) 250 g
- máslo (rozpuštěné ) 90 g + na vysypání formy
- mandlová mouka 2 plné lžíce
Náplň
- polotučný tvaroh (ve vaničce ) 3 ks balení 250 g
- cukr krupice 100 g
- vanilkový cukr (domácí ) 1 lžíce
- smetana ke šlehání ( 33%) 250 ml
- želatina 4 plátky + trocha studené vody
- čerstvé švestky (rozpůlené a vypeckované) 500 g
- máslo 1 lžička
- třtinový cukr 1 lžíce
- rum (Tuzemák) trocha
- jedlé květy (na dozdobení (volitelné))
Článek
16 úžasných nepečených dezertů
Komu by se chtělo léto trávit u rozpálené trouby? Naštěstí je tolik jiných možností, jak připravit vynikající moučníky. Vyzkoušejte některý z našich nepečených receptů a...
Postup přípravy
- Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte, přidejte k nim mandlovou mouku a rozpuštěné máslo. Vzniklým těstem vyplňte koláčovou formu (včetně okrajů) a dejte ji do lednice na 20 minut odpočinout.
- Želatinové plátky zalijte trochou studené vody a nechte je nabobtnat.
- Tvaroh prošlehejte s oběma druhy cukru. 150 ml smetany vyšlehejte dotuha a přimíchejte ji k tvarohu.
- Zbytek smetany nalijte do hrnce, zahřejte a odstavte. V zahřáté smetaně rozmíchejte želatinové plátky, které důkladně vyždímejte.
- Do smetany v hrnci dále přimíchejte 3 lžíce tvarohového krému a pak celou tuto směs vmíchejte do mísy s tvarohovým krémem. Náplň rozprostřete na připravený korpus a nechte v lednici minimálně 5 hodin zatuhnout (nejlépe přes noc).
- Před podáváním dozdobte koláč švestkami. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte švestky a zasypte cukrem.
- Asi tři minutky opékejte (záleží, jak jsou švestky zralé) a nakonec zakápněte Tuzemákem dle chuti. Promíchejte, nechte vystydnout a poté jimi koláč nazdobte.