Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Nepečený tvarohový koláč

do 1 hodiny
Nepečený tvarohový koláč
Nepečený tvarohový koláč Autor: Pěkně vypečený blog
Máte problém s pečením sladkých dortů a koláčů? Pak je tento nepečený koláč přímo pro vás! Zužitkujete v něm zásoby švestek a pořádnou porci tvarohu. ;)
Reklama

Článek

Čokoládová křupka s mascarpone a ovocem Foto:

16 úžasných nepečených dezertů

Komu by se chtělo léto trávit u rozpálené trouby? Naštěstí je tolik jiných možností, jak připravit vynikající moučníky. Vyzkoušejte některý z našich nepečených receptů a...

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte, přidejte k nim mandlovou mouku a rozpuštěné máslo. Vzniklým těstem vyplňte koláčovou formu (včetně okrajů) a dejte ji do lednice na 20 minut odpočinout.
  2. Želatinové plátky zalijte trochou studené vody a nechte je nabobtnat.
  3. Tvaroh prošlehejte s oběma druhy cukru. 150 ml smetany vyšlehejte dotuha a přimíchejte ji k tvarohu.
  4. Zbytek smetany nalijte do hrnce, zahřejte a odstavte. V zahřáté smetaně rozmíchejte želatinové plátky, které důkladně vyždímejte.
  5. Do smetany v hrnci dále přimíchejte 3 lžíce tvarohového krému a pak celou tuto směs vmíchejte do mísy s tvarohovým krémem. Náplň rozprostřete na připravený korpus a nechte v lednici minimálně 5 hodin zatuhnout (nejlépe přes noc).
  6. Před podáváním dozdobte koláč švestkami. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte švestky a zasypte cukrem.
  7. Asi tři minutky opékejte (záleží, jak jsou švestky zralé) a nakonec zakápněte Tuzemákem dle chuti. Promíchejte, nechte vystydnout a poté jimi koláč nazdobte.
Reklama

Nepečený tvarohový koláč Foto: Nepečený tvarohový koláč. Foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama